Kašel v noci:Jak zvládnout noc plnou kašle

Kašel v noci může narušit váš spánek a vést k únavě a nepohodlí během následujícího dne. Někdy se může zdát, že se kašel zhoršuje právě večer nebo v noci, což může vést k frustraci a bezesné noci. Proč se vlastně někdy kašel v noci zhoršuje a co s tím můžeme dělat?

Co způsobuje noční kašel

Noční kašel může být způsoben mnoha různými faktory. Mohou to být alergie, astma, nachlazení nebo chřipka, ale také reflux žaludečních kyselin, který se často zhoršuje v leže. Další možnou příčinou je chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN), která se často projevuje persistentním kašlem.

Jak zmírnit noční kašel

Existují různé způsoby, jak zmírnit noční kašel a zlepšit kvalitu spánku. Může to být použití léků na předpis nebo volně prodejných léků, které zmírní kašel. Je důležité se o tomto problému poradit s lékařem, který vám doporučí nejlepší řešení.

Důležitost vlhkého prostředí a hydratace

Udržování vlhkého prostředí v místnosti, kde spíte, může pomoci zmírnit noční kašel. Vlhký vzduch může zvlhčit dýchací cesty a snížit podráždění, které způsobuje kašel. To lze dosáhnout použitím zvlhčovače vzduchu. Rovněž je důležité se dostatečně hydratovat. Pití dostatečného množství tekutin může pomoci zvlhčit krk a zmírnit kašel.

Několik dalších tipů

Před spaním se také vyhněte konzumaci alkoholu a kofeinu, které mohou zhoršit příznaky nočního kašle. Zkuste také udržovat pravidelný spánkový režim a vytvořte si před spaním klidné a uvolněné prostředí.

Noční kašel může být nepříjemný, ale existují různé způsoby, jak ho zmírnit a zlepšit kvalitu spánku. Je důležité si uvědomit, že pokud je kašel přetrvávající a je doprovázen dalšími příznaky, jako je dušnost, ztráta chuti k jídlu nebo nevysvětlitelná ztráta hmotnosti, měli byste se obrátit na lékaře.

Další články v kategorii:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *